Siapa Lagi Di Blog Saya

Thursday, March 31, 2011

Yei2x Dah Tukar! Botol Susu Free BPA

Hahaha mama plak yg hepi semcm.. Alhamdulillah akhirnya arini dapat jgk aku beli botol susu baru (free bpa) untuk hero2 n heroin aku neh. Mula2 baca paper tentang isu botol susu polikarbonat  ni aku wat dek ja. Bukannya xmau tukar tapi semenjak ada sikecil ni pergerakan aku jadi  sgt2 terbatas. Lagipun kalu nak ke pasaraya terpaksalah bawak skali tentera2 kecil aku yg  sgt  aktif dan lasak tu. Biasanya kalu pergi pasaraya  dgn  depa  at the end mesti xhappy ending.. huhu. Ni kalu nak cite panjang lg lar neh. So dipendekkan cite org laki ni slalunya bersikap "ada aku kesah?" dalam hal2 cenggini. Kalu mamanya tak 'take action' so budak2 ni lah yg jadi mangsa dek bahan merbahaya yg terdapat dlm botol polikarbonat ni. Anyway, thanks to my freind "Virda" yg telah mengingatkan aku tentang peri pentingnya isu ni.

Inilah dia botol susu yg free bpa. Kalu prasan color dia cam blur ckt xjernih mcm botol polikarbonat

Ini pulak botol2 susu polikarbonat yg bakal masuk dlm tong sampah. ei.. sygnya nak buang!

Aha.. satu lagi kalau nak tau lebih lanjut tentang BPA ni silalah klik pada link yang berikut :
http://en.wikipedia.org/wiki/Bisphenol_A

2 comments:

  1. Aku pun baru ada 3, saja dok tahan nk tggu sampai hujung bulan ni, ada w/house sale pureen...mai la wei...

    ReplyDelete
  2. hum.. emang xterpegi lar kalu semata2 nak g sn utk soping. xpa lar aku pesan soh noa tlg beli jelah..

    ReplyDelete

TERIMA KASIH KERANA MENGUNJUNGI BLOG MAMA TUAH.. JANGAN MALU2, JEMPUTLAH DATANG LAGI...