Siapa Lagi Di Blog Saya

Sunday, April 24, 2011

KUALI OH KUALI!

Ni ala-ala rancangan JALAN-JALAN CARI MAKAN jugak lar.. Cuma yg ni bestnya dapat bersantai di samping  dapat wat terapi minda sekali (ayat NORA). Haha.. kelas gitu!! Actually story aku melepak di rumah Hasni selama beberapa hari ni dah suam-suam kuku pon tapi blom lagi sampai tahap basi. Saja dok peram dulu sambil2 cari idea menarik utk menulis kat sini.

Sebelom tu mmg aku dah ada plan nak pi wat kelas memasak di umh Hasni. Kebetulan plak haritu pam tangki air kat kuaters rumah aku ni rosak, jadi dah alang2 tumpang mandi aku pon tumpang lar tido skali..

So, lets check it out apa aktiviti aku kat sana. Jom layan...



Anas, Anis & Rizky.. baru mula nak berkawan pakat2 segan lagilah. tapi lepas tu.. jenuh betempik 


Anis yg comel.. malu2 nak possing


Tuah kena kuarantin di umah. 4 org ni pun dah ckp menggamatkan suasana


"Abg Anas punya 2kpg.. Dik key ngn Anis sorg 1 ja tau!"


 
Sempat jgk aku curi-curi snap beberapa sudut kat umh Hasni.. hehehe

Ruang untuk menjamu selera

Ruang tamu luas & sgt selesa. Ada 1 gi ruang menonton pun lengkap ngn sofa cenggini.

Haa.. inilah dia ruang rehat & menonton tv. Lebih2 cam umh aku lar plak! Hehehe.. jgn marah Hasni no...


Asyik dok ceta pasal umh lar plak, lupa tentang point aku yg utama. Jeng! jeng! jeng! inilah dia antara resepi-resepi yg sempat Hasni "perturunkan" dekat aku. Hehehe.. Bukan senang nak dapat neh pasal suma ni secret resepi tau.. So kalu sapa2 nak resepi-resepi ni suma kena la mintak kebenaran dari sifu aku dulu keh.. Ok tunggu apa lg jom kita tgk!!!



Ini home made pizza ala Hasni. Sedap...


2 in 1.. daripada doh utk wat pizza tu leh splitkan menjadi roti juga. Hebatkan?


Haa.. Inilah dia Kek Coklat Eksklusif buatan Hasni. Memang sedap! So lepas ni aku xpayah tempah kek utk besday & raya lagi. Dah pandai wat sendiri.. jimat!!


Lemak berkrim! Puding roti kegemaranku...

Actually macam-macam lagi resepi  yg aku cedok dari Hasni seperti spageti, sup tulang, kerabu daging, kerabu pelam, megi goreng... Hahaha megi goreng pun masuk senarai ka? Tak kisahlah apapun janji leh tambah menu & improve aku punya skill masak pasni. So langkah yg pertama aku dah beli oven utk wat pizza. Anyway thanks a lot to Hasni sebab telah menaja kos makan & penginapan aku anak beranak! Hehehe..

2 comments:

  1. Besaqnya rumah hasni....sofa pun dasat2...
    sedapnya tgk puding roti tu wei..meleleh..bakaq kan ni? nnt aku pi rumah hg buat tau, cuti skolah ni insyaallah nk pi...hehehehe

    ReplyDelete
  2. mmg dasat.. kalu aku dpt wat umh besaq 2 syukur alhamdulillah dah... ha..pdg tu kena bkq dl.. okeh jadi mai bgtau awai ckt nnt xdan nk prepare plak. hehe

    ReplyDelete

TERIMA KASIH KERANA MENGUNJUNGI BLOG MAMA TUAH.. JANGAN MALU2, JEMPUTLAH DATANG LAGI...