Siapa Lagi Di Blog Saya

Tuesday, April 5, 2011

Tentang Dia..


Hum.. cepatnya masa berlalu. Hari ni Teja dah 2 bulan lebih pun (67 hari). Nampaknya tak sampai sebulan lagilah aku akan start mengaja balik. Huhuhu. 2, 3 hari ni aku dan cuba train Teja untuk menyusu botol tapi dia xmau lar plak. Haru mcm ni.. Kalau dia terus menolak lagi lepas ni risau lah jugak sebab byk story yg aku denga tentang baby yg xmau menyusu botol ni. Ada 1 kes tu, ibu baby tu terpaksa rushing balik waktu rehat tiap2 hari utk menyusukan babynya. Kes satu lagi ni plak ibu baby tu terpaksa bekalkan nestum kepada pengasuh utk gantikan susu. Bayangkan dari pagi sampai tengahari baby tu xminum susu n hanya makan nestum sahaja, dah lar masa tu baby tu kecil lagi. Sebelum ni abang2 Teja ok je lah, xdak masalah nak menyusu botol. Harap2 lepas ni Teja pun maulah menyusu botol.

Info terkini tentang Teja :
1. Beratnya sudah mencecah 4.35kg. Masa lahir dulu hanya 2.7kg.
2. Bila lapar dia akan menghisap jarinya berbanding dulu akan menangis bila lapar.
3. Sudah pandai senyum sikit2..
4. Cuba untuk berkomunikasi dengan orang bila diagah.
5. Boleh mengiringkan badan.

3 comments:

  1. nampak mcm tuah la skit2 teja ni

    ReplyDelete
  2. jgan la hg yg bg botoi..kompen dia bau mak dia..mana nk mau...

    ReplyDelete
  3. zana : sakli tgk cm tuah, 2x tgk cam dik key pun ada..

    noa : abg kml try gak bg tp dia xmau jgk.. huhu

    ReplyDelete

TERIMA KASIH KERANA MENGUNJUNGI BLOG MAMA TUAH.. JANGAN MALU2, JEMPUTLAH DATANG LAGI...